Шлях до Бога

Шляхи, які ми обираємо

Життя непередбачуване. Ми дуже часто опиняємось на роздоріжжі та маємо робити вибір. Так само часто обираємо криві шляхи, потураючи своїм слабкостям. І лише опинившись у глухому куті, ми здіймаємо очі до Неба та кличемо Бога.

Олексій Гончаров вперше почув про Бога через лихий випадок, який стався з його батьком-моряком. Одного разу корабель батька захопили сучасні “пірати”. Вони вже збирались стратити весь екіпаж. Але серед полонених членів екіпажу знайшовся один, хто запропонував помолитися… Ця історія мала продовження для всієї родини Олексія. Завдяки цьому епізоду він увірував і прийшов до церкви.

Для мене Бог відкрився як завжди вірний. Щоб не ставалося в житті, навіть коли ти думаєш, що виходу немає, в останній момент приходить Бог і щось змінює”, – ділиться Олексій. Так сталося з його батьком на захопленому “піратами” судні, так сталося і з самим Олексієм, коли йому поставили онкологічний діагноз. Бог втрутився і врятував.

Олексій Гончаров

Це лише одна з історій, яка свідчить про незбагненний шлях Бога до серця людини й навпаки – шлях людини до Бога. Творець намагається достукатись до нас через різні випадки – трагічні чи буденні. Нам залишається тільки почути та вчасно відповісти на Його поклик. Як зробили свого часу й бізнесмен Олексій Гончаров, і чемпіон України з баскетболу Леонід Стефанишин, і Руслан Скрипнік, якого Бог звільнив від ігроманії та наркозалежності.

Руслана його хибні шляхи завели у справжню пастку. “Такі обставини прийшли у моє життя, як наче всі двері для мене Господь закрив і залишив одні єдині – вийти Йому назустріч”, – згадує Руслан найважчий період у своєму житті. На той момент за його плечима було 20 років вживання шкідливих речовин, крадіжки та безліч спроб кинути руйнівний спосіб існування. Бог відкрився Руслану у реабілітаційному центрі та відповів на його щирі молитви про допомогу. Проте більше, ніж звільнення від наркотичної залежності, Руслан цінує дещо інше: “Я зрозумів, скільки Бог простив мені, й понад усе дякую за те, що Він змінив моє серце”.

Руслан Скрипник

Так само вдячний Богу й Леонід Стефанишин – професійний баскетболіст, чемпіон України та тренер Баскетбольної академії ADMIRALS. В нього була цілком успішна спортивна кар’єра, й здавалося, навіщо йому Бог? Проте саме через спорт Господь торкнувся Леоніда та відкрив йому нове покликання. Він започаткував академію баскетболу, де прагне навчати молодь не лише спорту, а й лідерству. “Не всі з цих хлопців стануть професійними баскетболістами, – пояснює Леонід, – А от чоловіками, батьками, бізнес-партнерами, просто людьми у цьому суспільстві, українцями вони будуть усі. Тому ми маємо вкладати в них дійсно важливе. Бачення академії у тому, щоб виховувати нових християнських лідерів, маяків надії”.

Леонід Стефанишин

Призначення маяка – освітлювати іншим шлях. ШЛЯХ ДО БОГА. Саме так називається новий спільний проєкт ГО “Ми можемо!” та каналу TBN UA. Він розповідає історії людей, які зіткнулись з непереборними обставинами, складними викликами долі та зрештою знайшли єдиний вихід у вірі в Бога. Як сказав Руслан Скрипнік: “Бог прийшов на мою покірність і дав благодать пройти весь цей шлях”.